^

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


UPDATE!
Bij rechtbank Gelderland is de eerste zaak aanhangig gemaakt tegen het experiment van de gemeente Apeldoorn om haar bevolking bloot te stellen aan het ongeteste 5G in 300 lantaarnpalen. Omdat we vanuit een landelijke stichting werken, kan iedereen in Nederland ons machtigen om namens jou ook mee te doen voor een fikse schadevergoeding. Want ook al kom jij niet uit Apeldoorn; omdat Apeldoorn al wil plaatsen via een Oostenrijks bedrijf, terwijl de Tweede Kamer nog wacht op nadere onderzoeken naar gezondheidsschade, kan het drieste besluit van Apeldoorn meer gemeenten aanmoedigen. Dus doe vooral mee en steun ons, omdat er snel meer rechtszaken zullen volgen:
https://www.dereunie.info/documents/5G/Toelichting_juridische_procedures_met_machtigingsformulier.pdf

De stichting Stralingsarm Nederland is opgericht in december 2007, toen de uirol van het UMTS netwerk (nu 3G geheten) voorbereid werd en er zo'n 22.000 zendmasten geplaatst, cq. uitgebouwd moesten worden. Hoewel we in sommige gemeenten succesjes behaalden, was de algehele uitrol van 3G niet te voorkomen. Deze techniek van e-mail en internet op je mobiele telefoon (tegenwoordig smartphone geheten) was voor veel burgers te aantrekkelijk om te versmaden en over de gezondheidsrisico's werd nogal lacherig gedaan.
3G ging eigenlijk moeiteloos over in 4G en nu er ook film gekeken kan worden op smartphones en notebooks, zijn pakweg 7 miljoen burgers in meer of mindere mate verslaafd aan What's App en alle gemakken van de Google-diensten.

Het is dan ook enigszins verwonderlijk dat er toch onverwacht veel lokale acties tegen de uitrol van het 5G netwerk zijn, veelal op Facebook.
Helaas wel veel zonder onderling contact of overleg, waardoor ieder klein groepje het wiel opnieuw aan het uitvinden is. En er nogal eens "gezagsgetrouw" gewerkt wordt met petities en smekende gesprekken met gemeenteraadsleden.

Wij geven de voorkeur aan een persoonlijkere strategie: "jij (of dat nu een minister, een raadslid of een directeur van KPN is) veroorzaakt mij gezondheidsschade. Hier en hier staan de bewijzen daarvan in wetenschappelijke studies. En dus stel ik jou aansprakelijk voor die schade en doe tevens strafaangifte tegen jou bij de Officier van Justitie." En samen met onze (huis)artsen stellen we de schade vast in een medische verklaring, hangen daar een prijskaartje aan en gaan die schade claimen bij ministers, raadsleden en telecomproviders.
En als het om gemeenteraadsleden gaat, komt ook de overkoepelende vereniging van alle gemeenten  in Nederland (VNG) in beeld, die een opvallend actieve rol speelt als het om 5G gaat. Zo actief, dat het maar de vraag is of dit wel de goedkeuring van al haar leden (de 338 gemeenten) heeft. Daarvoor is er een voorbeeldbrief Informatieverzoek Gemeenten,  waarover je hier meer leest.

Vanaf deze pagina kun je doorlinken aan de diverse geanomiseerde voorbeeldbrieven. Die kun jij zelf ook gebruiken uiteraard.

*1) Voorbeeldbrief Strafaangifte bij de Officier van Justitie tegen minister v Economische Zaken, Eric Wiebes.

*2) Voorbeeldbrieven Aansprakelijkstelling voor gezondheidsschade aan gemeenteraadsleden en telecomproviders.

 

Blue Flower

Copyright © 2013-2020