^

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Inlogformulier

Wie is online

We hebben 219 gasten en geen leden online

Iedere gemeente is een ANBI instelling en verplichte bijdragen zoals de WOZ premie, zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn bij de Belastingdienst. Dat vraagt voor 2015 wel extra correspondentiestappen, omdat we ons niet meer op de schending "informed consent" uit de recente ANBI procedure 2009-2013 kunnen beroepen. Andere gemeentelijke heffingen, zoals rioool- en reinigingsrechten, zijn NIET aftrekbaar. Dus ook al is de WOZ premie aftrekbaar en lijkt dus de hoogte ervan niet belangrijk; dat is ze wel! Omdat andere niet aftrekbare heffingen daaraan gekoppeld zijn. Het is ons al jaren een doorn in het oog dat de gemeenten treuzelen met het vertalen van de jarenlange daling van de huizenprijzen in de WOZ taxaties van woningen. Of de soms absurde verhoging van de WOZ tarieven zelf; een lastenverzwaring die vele burgers met het oog op diverse bezuinigingsmaatregelen per 1 januari 2015 al helemaal niet dragen kunnen.
Met behulp van de uitgebreide Powerpointpresentatie leer je hoe in te loggen en met de  stap voor stap uitgelegde procedure wordt met kant en klaar downloadbare voorbeeldbrieven uitgelegd hoe je bezwaar kunt maken tegen deze gemeentelijke belastingen.
Voor 2015 kan in de meeste gemeenten geen bezwaar meere gemaakt worden tegen de Aanslag Gemeentelijke Belastingen (dat had uiterlijk half april gemoeten). Het is wel van belang om per direct de betaalde WOZ over 2010-2914 terug te claimen.

Terug naar de pagina Digitale Workshop

Blue Flower

Copyright © 2013-2018